Bár a málnaszezon máris a végéhez közeledik, még találunk friss málnát a zöldségesek pultjain. Ha megvan, már hozzá is láthatunk ehhez a csökkentett cukor- és zsírtartalmú muffinhoz, ami nemcsak egészséges, hanem mennyeien könnyű és finom is!
Könnyű málnás-citromos muffin
Hozzávalók:
- 1 citrom
- fél csésze cukor
- 1 csésze görög joghurt
- 1/3 csésze repceolaj
- 1 nagyobb tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 és 1/2 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1 és 1/2 csésze málna
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott papírkosarakkal bélelt muffinformát.
- Egy hámozó segítségével húzd le vékony csíkokban a citrom héját. Tedd aprítógépbe vagy turmixgépbe a cukorral együtt, és aprítsd morzsásra.
- Add hozzá a joghurtot, az olajat, a tojást és a vaníliát, és turmixold tovább.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd öntsd rá a nedves hozzávalókból készült mixet. Keverd alaposan össze, majd óvatosan keverd hozzá a málnát is.
- Oszd szét a tésztát a muffinformákban, és süsd 18-25 percig. Jó étvágyat hozzá!