5 perc és 3 hozzávaló választ el életed legfinomabb málnás desszertjétől

nlc | 2017. Július 20.
Valószínűleg a legegyszerűbb nyári desszert következik, amit eddig láttál.

 Ha van egy kis friss málnánk, semmi okunk, hogy túlbonyolítsuk a desszertet. Adjunk hozzá egy kis tejfölt, ha akad még, akkor epret, kevés cukrot, és mintha csak creme bruléet készítenénk, mehet be a sütőbe – csak a málna brulée sokkal gyorsabban elkészül!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütő legfelső fokára készíts be egy rácsot, és melegítsd fel jól a sütőt (180-200 fokra).
  2. A málnát és a felszeletelt epret szórd egy nagyobb tűzálló tálba, vagy oszd szét 6-8 ramekin formába. 
  3. Keverd a gyümölcshöz a tejfölt, végül pedig hintsd meg az egészet a cukorral.
  4. Ha egyben sütöd, 5 percig hagyd bent, ha külön formákban, akkor 3-4 perc is elég lesz, hogy kellően karamellizálódjon a cukor.
  5. Kínáld azonnal, mentalevelekkel díszítve! Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Exit mobile version