Krémes hummusz sült céklából

nlc | 2017. Július 20.
Ez a krémes, sült céklás hummusz nemcsak finom, de csodaszép és nem mellesleg egészséges is! Ráadásul még egy különleges pesztót is készíthetünk hozzá.

Sült céklából elképesztően gazdag és tápláló hummuszt készíthetünk, a meseszép, élénklila szín pedig csak hab a tortán! Ha kicsit több idő jut a konyhai feladatokra, készítsük el mellé az isteni céklalevél pesztót is – így lesz igazán teljes az izgalmas mártogatós!

 

Hozzávalók:

A hummuszhoz:

A céklalevél pesztóhoz:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A céklákat és fokhagymákat csomagoljuk alufóliába, és süssük meg őket 45-60 percig. Ha kihűltek, hámozzuk meg a céklákat és a fokhagymákat is.

2. Robotgépben pürésítsük a csicseriborsót, a tahinit, mandulavajat és a citromlevet. Adjunk hozzá 1/3 csésze vizet, hogy fellazítsuk kicsit. Adjuk a krémhez a sült céklákat és fokhagymákat is. Krémesítsük olívaolajjal és még több vízzel, ha szükséges. Selymes, krémes keveréket kell kapnunk.

3. Készítsük el a céklalevél pesztót: robotgépben keverjük össze a hozzávalókat, míg sűrű pasztát kapunk belőle. Keverjük a hummuszba, vagy együk külön a krémhez. A hummuszt tálaljuk pirított szezámmaggal és fenyőmaggal.

 

HalfBakedHarvest

Exit mobile version