Anno a cronut indította a pokoli hullámot, és azóta nincs megállás a gasztronómiai hibridek terén. A képlet egyszerű, mint egy tál bableves: végy két alapvetően népszerű (és kifejezetten Instagram-népszerű) ételt, és gyúrd össze őket, mindegy, mennyire nem passzolnak egymáshoz.
A legújabb “kreáció” a bagel doughnut, vagyis a bagelfánk, ami nem is tűnik annyira vad kombinációnak, inkább csak elég felesleges. Az újítással a B. Dougnut rukkolt elő, és a bagelfánk máris akkora karriert futott be, hogy még a Washington Post is írt róla.
A netezőket egyelőre eléggé megosztja az étel, és a Post arra is rámutatott, hogy a fogás kísértetiesen hasonlít egy hagyományos portugál ételre, a malasadára, ami lényegében ugyanilyen, bő olajban kisütött, cukros tészta, sós töltelékkel megbolondítva.
Kérdés persze, hogy ez is olyan tiszavirág életű lesz-e, mint a többi hibrid étel.