Csodálatos marhahúsos lencseleves

nlc | 2017. Július 25.
Kevés jobb van egy finom, hosszan főtt marhahúslevesnél, pláne, ha ennyire gazdag fogásról beszélünk!

Egy jó, forró leves tényleg képes belülről is átmelengetni minket. Ebben egyébként a marhahúsleves a befutó: a telt, hosszan főtt íz, pláne, ha vörösbor is társul hozzá, valamiért elképesztően otthonos, megnyugtató, ahogy mostanság mondanák, igazi komfortétel.

Az alábbi verziót a lencse teszi különlegessé – ettől nemcsak enyhe diós zamatot kap a leves, hanem sokkal laktatóbb is lesz! 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy nagyobb fazékban hevítsük olajat, pirítsuk meg rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst is! 5-10 perc alatt kérgesítsük a húst!

2. Adjuk hozzá a répát, a zellert, a lencsét és a paradicsomot majd öntsük fel az alaplével és a borral. Tegyük bele a fűszereket is!

3. A levest forraljuk fel, 45-60 percig hagyjuk rotyogni. Ellenőrizzük, hogy a lencse és a hús is megpuhult-e!

 

ASpicyPerspective

Exit mobile version