15 perces gazpacho uborkával és kaliforniai paprikával

nlc | 2017. Július 27.
Talán sokan ismerik a spanyol konyha egyik alapreceptjét, a gazpachót, de otthon már jóval kevesebben próbálkoznak vele. Az alábbi változat tényleg mindössze 15 perc alatt elkészül!

Hűsítő leves, de akár vitamindús, energetizáló ital is lehet a gazpacho, a spanyol konyha egyik alapköve, amit ma már a világon mindenhol készítenek. Az alapja mindig paradicsomos, de a hozzáadott zöldségek változhatnak – most például egy szupergyors, uborkás-paprikás verziót mutatunk!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Turmixgépben keverjük össze a paradicsomokat, a paprikát az uborkát, a fokhagymát, a lilahagyma és a bazsalikom felét. Ízesítsük a gazpachót sóval és borssal! 

2. Tálaljuk ki a levest, szórjuk rá a maradék lilahagymát és bazsalikomot, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal! Hidegen fogyasszuk!

PureWow

Exit mobile version