Gazpacho, ahogy még sosem próbáltad: fehér gazpacho

nlc | 2017. Július 27.
Íme, a kedvenc spanyol nyári levesed, fehér kiadásban!

 A gazpachóról mindenkinek egy hideg, piros paradicsomleves jut eszébe, pedig a népszerű nyári levesnek létezik egy fehér változata is! A fehér gazpacho egy másik spanyol levesre, a mandulás- fokhagymás ajo blancóra emlékeztet, csakhogy ebbe sokkal több zöldség és gyümölcs került. Ha szerinted is izgalmasan hangzik, olvass tovább a receptért!

Fehér gazpacho

Hozzávalók:

A kenyérszeleteknek vágd le a héját, majd aprítsd a kenyeret kis kockákra. A kenyérkockákat áztasd vízbe 5 percen át. Az uborkát hámozd meg, kockázd fel, majd dobd aprítógépbe. Add hozzá a mandulát, a szőlőt, az olajat, a fokhagymát, az ecetet és a sót. Ha lejárt az 5 perc, a kenyeret is dobd hozzá, és így turmixold össze, 2 percen át, amíg krémes nem lesz.

Lefedve tedd be a hűtőbe, minimum 2 órára. Tálald szőlőszemekkel és snidlinggel megszórva!

thekitchn

Exit mobile version