Így készíts pizzát karfiolból

nlc | 2017. Július 27.
Fényévekkel egészségesebb lehet a kedvenc gyorskajád, ha a hagyományos tészta helyett egy zöldséges alapot készítesz hozzá!

Nem fogunk hazudni, SEMMI nem veri a hagyományos, ropogós és papírvékony olasz tésztából készült pizzát. Pláne nem a karfiol. De ha szeretnénk egészségesen táplálkozni, és örülnénk neki, ha még a kőkemény diéta-időszakokban is élvezhetnénk a rendszeres pizzaélményt, akkor az alábbi recept a legjobb barátunk lehet!

Hozzávalók:

A “tésztához”:

A feltéthez:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra! Ha van pizzasütő lapunk vagy kövünk, helyezzük a sütőbe, ha nincs, sima tepsiben is megsüthetjük.

2. A karfiolrózsákat tegyük robotgépbe, és aprítsuk durva porrá, majd öntsük át egy biztonságos edénybe, fedjük le egy papírtörlővel és tegyük a mikróba úgy 5 percre. Várjuk meg, amíg kihűl.

3. Ez után rakjuk a karfiolt törölközőbe, és csavarjuk ki belőle az összes nedvességet! De tényleg az összeset, ismételve a csavarást. Ha ez megvan, tegyük a karfiolt egy (száraz!) tálba és keverjük össze a többi hozzávalóval – gyúrjunk tésztát belőle! 

4. A tésztából formázzunk lapos kört, és tegyük a pizzakőre vagy a tepsibe! Süssük 10-12 perc alatt aranybarnára!

5. Ha ez megvan, pakoljuk rá a feltéteket és süssük további 15-20 percig, míg a sajt teljesen megolvad rajta, és egy kis színt is kap!

 

HowSweetEats

Exit mobile version