Eddig rosszul csináltad a krumplipürét – így lesz tökéletes

nlc | 2017. Augusztus 03.
Krumplipürét mindenki tud csinálni, de most elmondjuk, hogyan lesz a világ egyik kedvenc körete tökéletes!

Meghámozni a krumplikat, vízbe dobni őket, jól összetörni, aztán jöhet a vaj, tej, só, meg egy-két cifrázás, ha valaki híve az ilyesminek. Ennyi, igaz? Persze a krumplipüré így is finom lesz, de azért a tökéletestől messze van, az ugyanis már az alapoknál máshogyan készül!

 

A világ legfinomabb krumplipüréjéhez a meghámozott krumplit főzzük tejben vagy – ha még krémesebb eredményre vágyunk – vajjal összekevert tejszínben, egy magas falú serpenyőt vagy edényt használva. Ha a krumpli már puha, vegyük ki (de ne csöpögtessük le), és törjük össze, majd forgassuk vissza a vajas-tejszínes/tejes keverékbe, és már kész is a szuper krémes krumplipüré!

Adjunk hozzá sót, de akár egy kevés szerecsendióval is ízesíthetjük.

Metro

Exit mobile version