A japánok ezúttal valami olyat találtak fel, ami alapjaiban rengeti meg eddigi világunkat: a jégkrémet, amely nem olvad el. Ráadásul teljesen véletlenül jöttek rá az olvadásbiztos fagyi titkára!
A dolog úgy történt, hogy a kanazawai Bioterápiás Kutatócenter (Biotherapy Developement Research Center) felkért egy séfet, készítsen desszertet polyphenol felhasználásával. A polyphenol egy folyadék, amelyet eperből nyernek ki – és most egy eddig ismeretlen tulajdonságára is fény derült: hogy remekül szilárdít!
A felfedezés után a kutatók egyből kipróbálták, milyen, ha fagyihoz adják az anyagot, és nem csalódtak! Az így elkészült jégkrém ugyanis még 5 perc elteltével sem indult olvadásnak a 28 fokos melegben, a tűző napon. Azóta az olvadásbiztos jégkrém árusítása is elkezdődött, így aki Japánban jár, már bele is kóstolhat a fagyizás új korszakába.