A papaja még nem annyira népszerű nálunk, pedig nemcsak ízletes, de csodálatosan gazdag narancsszínű, szuperegészséges gyümölcs. A legjobb pedig, hogy iyen csodaszép jégkrém is készülhet belőle – méghozzá egy szuper kísérővel, a kókusszal!
Hozzávalók:
A papajás réteghez:
1 nagy papaja felkockázva
1/2 csésze narancslé
1 evőkanál agávészirup
A kókuszos réteghez:
1 konzerv zsíros kókusztej
2 evőkanál agávészirup
1 lime leve és héja
Elkészítés:
1. A papajás réteghez helyezzük a hozzávalókat turmixgépbe, és pépesítsük, míg sűrű masszát nem kapunk.
2. Közben keverjük össze a kókuszos réteg hozzávalóit is – míg abból is sűrű keverék nem lesz.
3. A jégkrémformák aljába töltsünk a papajás keverékből, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba, hogy kicsit megszilárduljon. Ha kivettük, jöhet rá egy réteg kókusz, majd vissza a mélyhűtőbe, és így tovább, míg meg nem telik a forma.
4. Végül szúrjunk pálcikákat a jégkrémekbe, és 4-6 óra alatt fagyasszuk készre őket!