Ebben a melegben jobban járunk, ha könnyed ételeket készítünk, és egy friss, kevés hozzávalóból megalkotott zöldséges tészta pontosan ilyen lehet. Érdemes teljes kiőrlésű verziót választani, ugyanis ettől nemcsak egészségesebb, de laktatóbb is lehet a fogás. A citrus frisseséget ad a receptnek, a pesztótól enyhén pikáns lesz, a roppanós brokkolik pedig egy kis extra vitamint is csempésznek bele!
Hozzávalók:
- 220 gramm teljes kiőrlésű tészta
- 2 csésze bébibrokkoli
- 1 csésze aszalt paradicsom (csöpögtessük le az olajat)
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- 1/4 csésze pesztó
- 1/4 csésze feta
- egy fél citrom leve
- friss bazsalikom durvára vágva
Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát a dobozbon található utasítások szerint. A brokkolikat is főzzük meg nagyjából 1-2 perc alatt, bugyogó vízben.
2. A brokkolit tegyük serpenyőbe, és kezdjük pirítani, adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát is. Keverjük hozzá a pesztót, majd a feta felét, és nyomjuk bele a citromlevet. Forgassuk a keverékbe a kifőtt tésztát, majd tálaláskor szórjuk meg az ételt friss bazsalikommal és a maradék fetával.