Most kapcsold be a sütőt, ezért a sütiért érdemes!

nlc | 2017. Augusztus 12.
Már nagyon kellett egy kis szusszanás, a nagy kánikula alatt másra sem tudtunk gondolni, csak a fagyira és a jéghideg limonádéra. Most viszont végre újra süthetünk, és már azt is tudjuk, hogy mit! Egy isteni barackos morzsasütit!
Most kapcsold be a sütőt, ezért a sütiért érdemes!

Hozzávalók:

A morzsához:

 

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy sütőbe helyezhető serpenyőben  olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne!

2. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat és a sót! Ezt is borítsuk a barackokra!

3. Készítsük el a morzsát: először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Morzsoljuk hozzá a vajat is, apró morzsákat kell kapnunk!

4. Alakítsunk ki mélyedést a lisztes keverék közepén, öntsük bele az írót és üssük bele a tojást. Továbbra is morzsás tésztát kell gyúrnunk belőle!

5. A morzsát morzsoljuk a barackok tetejére, majd tegyük a serpenyőt a sütőbe 35-40 percre! Melegen tálaljuk, esetleg vaníliafagyival!

 

Exit mobile version