Zöld teás panna cotta percek alatt

nlc | 2017. Augusztus 17.
A világ egyik kedvenc olasz desszertje ázsiai csavarral lesz még frissebb!

A panna cotta tökéletes nyári finomság, hiszen tényleg olyan friss és könnyed, hogy még a kánikulában sem üli meg a gyomrunkat. A zöld tea, pontosabban a receptbe kerülő matcha por nemcsak csodás színt ad az édességnek, de még üdítőbbé is varázsolja!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Öntsük a tejet egy kisebb tálba és szórjuk bele a zselatint, majd hagyjuk állni 3-5 percig.

2. A zselatinos tejet öntsük serpenyőbe és kezdjük melegíteni, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Egy evőkanál tejszínt keverjünk el a matcha tea porral, majd adjuk a serpenyőhöz. Ezután jöhet a maradék tejszín is! Adjuk a keverékhez a cukrot is, hagyjuk besűrűsödni, várjuk meg, míg teljesen felolvad!

3. A panna cottát öntsük kis formákba majd tegyük hűtőbe legalább 6 órára! Friss gyümölcsökkel tálaljuk!

 

HapaNom

Exit mobile version