Nincs jobb hétvégi reggeli a palacsintánál, és erről azoknak sem kell lemondaniuk, akik valamiért speciális étrendet követnek. Az alábbi recept alapja a zab, a “tésztát” pedig banán teszi krémessé. Friss gyümölcsökkel, házi lekvárokkal és magvakkal körítve is isteni!
Hozzávalók:
- 2 banán
- 1 csésze zab
- 2/3 csésze kókusztej
- 1 púpos evőkanál chiamag
Elkészítés:
1. Tegyük az összes hozzávalót robotgépbe, és keverjük krémes masszát belőlük! Ha a gép nem elég erős, jobban járunk, ha előtte villával összezúzzuk a banánt.
2. Egy serpenyőben hevítsünk kókuszolajat, és süssük ki benne a palacsintákat (nagyjából 3 evőkanálnyi tésztából álljon egy darab).
3. Tálaljuk friss gyümölcsökkel és magvakkal!