Így készítsd el a lazacot görög módra!

nlc | 2017. Augusztus 19.
Lazacból sosem elég – most megismerheted a szuperegészséges halfajta igazi nyári, görög ihletésű változatát.

Imádjuk a lazacot: mennyei íze mellett a ragyogó bőr, az egészséges szív és a fogyókúra legnagyobb barátja is. A görög konyháról is hasonlóan tudunk nyilatkozni: kiderült ugyanis, hogy a mediterrán diéta a világ egyik legegészségesebb étrendje. Így nem is kell több okot keresnünk, hogy párosítsuk az isteni lazacot és a görög ízeket: a fetát, az olívabogyót és a friss zöldségeket. Íme:

Hozzávalók 2 főre:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a citromszeleteket, az olívaolajat, a sót, az oregánót és a rozmaringot. Szórd egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. Tedd be a zöldségeket 5 percre a sütőbe. Ezután tedd rá a lazacot, szórd meg sóval és oregánóval. Szórd mellé az olívabogyókat is, majd tedd vissza a sütőbe körülbelül 15 percre, amíg a lazac megsül.
  4. Ha megsült, locsolj rá citromlevet, és szórd meg bőségesen fetasajttal. Jó étvágyat!

Forrás: Popsugar

Exit mobile version