A legtöbb zöldségesnél még szerezhetünk málnát, ha szerencsések vagyunk, eperre is bukkanhatunk, áfonyát és banánt pedig mindenhol találunk. Ha ezek megvannak, már csak joghurtra lesz szükségünk ennek a szuperfinom házi jégkrémnek az elkészítéséhez. Bizony, semmi cukor, így azok is bátran kényeztethetik magukat a selymes és kellemesen édes ízekkel, akik nem fogyasztanak cukrot. Már mutatjuk is, hogyan készül, hogy minél többször elkészíthesd a nyáron.
Hozzávalók 12 pálcikához:
- 1 banán felszeletelve
- 300 g eper felaprítva
- 200 g áfonya
- 150 g málna
- 300 g natúr (görög) joghurt
Elkészítés:
- A banánt, a bogyós gyümölcsök felét és a joghurtot turmixold össze.
- Keverd hozzá kézzel a maradék gyümölcsöt.
- Öntsd egy hosszúkás tálba, szúrj bele pálcikákat, majd tedd fagyasztóba egy éjszakára.
- Mikor kivetted, várj 15-20 percet, majd vágd egyenlő kockákra.
Forrás: Proper Tasty