Grillezett barackos saláta pesztós öntettel

nlc | 2017. Augusztus 22.
Diétázóknak és vegáknak is tökéletes, könnyű fogás lehet ez a grillezett barackkal és grillsajttal felturbózott, isteni saláta! A dressing pedig már önmagában maga a mennyország!

A most következő saláta frissítő, citrusos, a barack édessé, a sajt pedig tartalmassá teszi. Magyarul tökéletes könnyű nyári vacsora, de olyan jól mutat a tányéron, hogy még vendégvárónak is csak ajánlani tudjuk! 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Készítsd el az öntetet: egy edényben keverd össze a bazsalikomot, fokhagymát, citromlevet, rizsecetet és 1/3 csésze olívaolajat. Ízesítsd sóval és borssal, ízlés szerint.

2. Sós vízben főzd meg a zöldbabot 1-2 perc alatt, majd jeges vízzel teli tálba helyezve hűtsd le.

3. Izzítsd be a grillt vagy kapcsold be a tűzhelyed, és a maradék olívaolajjal kend be a sajtszeletek és a barackok mindkét felét. Grillezd meg őket kisebb adagokban, míg kicsit megbarnulnak.

4. A tálaláshoz először halmozd egy tálba a vegyes salátaalapot, majd tedd rá a zöldbabot, a barackot és a halloumi sajtot. Locsold meg a korábban elkészített dressinggel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.

 

PureWow

Exit mobile version