Számodra is a ropogtatás teszi teljessé az étkezést? Akkor ne hagyd ki ezeket a házi, sajtos-fokhagymás krutonokat, melyek élvezetesebbé varázsolják a leveseket, a salátákat, sőt akár a tojásrántottát is. Íme:
Házi kruton
Hozzávalók:
- egy fél, kissé száradt bagett vagy kenyér
- olívaolaj
- só, bors
- reszelt parmezán sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Vágd a kenyeret 2-3 centis kockákra, és dobd egy sütőpapírral borított tepsire.
- Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd és szórj rá egy kis reszelt parmezánt. A fokhagymagerezdeket elég, ha csak mellé teszed.
- 200 fokos sütőben 15 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
- Mielőtt felhasználnád, hagyd kicsit hűlni, a maradékot pedig pár napon belül fogyaszd el.