Szuperegyszerű joghurtos-olívaolajos torta

nlc | 2017. Szeptember 04.
Ránézésre semmi extra ez a torta, de amint megkóstolod, egyből beleszeretsz majd!

 Hiába köszöntött be az ősz, a nehéz, kiadós desszertek ideje még nem jött el. Amíg tehetjük, még élvezzük ki az olyan könnyű finomságokat, mint amilyen ez az egyszerű, joghurtos-olívaolajos torta is, amely még finomabb, ha friss gyümölcsökkel kínáljuk.

Joghurtos-olívaolajos torta

Hozzávalók:

8-12 főre

Elkészítés: 

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kerek tortaformát, amit vékonyan kiolajozott sütőpapírral boríts be.
  2. Keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a mézet, a kakukkfüvet és a citromhéjat egy nagy tálban. A tojásokat egyesével keverd bele a mixbe.
  3. Végül, egy spatulával óvatosan forgasd bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is a tésztába.
  4. 40-45 percig süsd, majd hagyd 10 percet hűlni. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Exit mobile version