Ki vásárol manapság sótól és olajtól ázó, mesterséges ízfokozókkal mérgezett chipseket, mikor zöldségekből egészséges és sokkal finomabb ropogtatnivalókat készíthetünk? Ráadásul tényleg pofonegyszerű az egész: ehhez a padlizsánchipshez mindössze három hozzávalóra és nagyjából 20 percre lesz szükségünk!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A padlizsánt vágjuk nagyon vékony szeletekre, és fektessük le őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A szeletek mindkét oldalát vékonyan kenjük meg olívaolajjal.
- Ízlés szerint sózzuk.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük őket kábé 15 percig. Készítsünk mellé mártogatóst, vagy ropogtassuk egyszerűen magában!