A zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég szerdán jelentette be, hogy sokéves próbálkozás és kísérletezés után végre sikerült előállítaniuk a rubint csokoládét.
A cég Sanghajban mutatta be a forradalmian új csokit, közleményük szerint a Ruby kakaóbabból hozták létre, és a nevéhez méltóan vöröses színű. Ekkora szenzációnak 80 évvel ezelőtt a fehér csoki feltalálása számított, ám a fehér csoki nevével ellentétben nem csokoládé, mivel előállításához nincs szükség a barnás színt adó kakaó-szárazanyagra, csak a kakaóvajra. A rubin színű csokinál viszont a jelek szerint felhasználják a kakóbab minden fontos elemét.
A svájci cég azt írja az oldalán, hogy az új csokoládé nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze, ha megkóstolják.
Az édesség megalkotása éveken át tartó együttműködés eredménye, ami a Barry Callebaut franciaországi és belgiumi kutató-fejlesztő központjaiban folyt a brémai Jacobs egyetemmel közösen.