Mennyei mártogatós sült zöldségekből

nlc | 2017. Szeptember 07.
Minden étkezéshez és szinte minden eseményhez tökéletes választás lehet ez a sült paprikából és paradicsomból készülő mennyei mártogatós.

Tökéletes előételnek, sörkorcsolyának, munkahelyi nassnak vagy könnyed, diétás ebédnek is. Ez az isteni mártogatós a sült zöldségektől kap karakteres ízt, amely tökéletesen passzol egy szelet pirítóshoz és más zöldségekhez is. Csináljunk belőle bőséggel, mert úgyis hamar el fog fogyni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk rá a paprikát és a paradicsomokat, tűzködjük közéjük a fokhagymát is (nyugodtan hagyjuk a héjában). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük a zöldségeket  30-35 percig.
  2. A sült fokhagymát nyomjuk ki a héjából, keverjük össze a sült zöldségekkel, a lecsöpögtetett tökmaggal és a többi hozzávalóval, majd botmixerrel vagy robotgépben krémesítsük.
  3. A mártogatós még finomabb lesz, ha hagyjuk egy éjszakára állni, de természetesen azonnal is elfogyaszthatjuk.

BrooklynSupper

Exit mobile version