Tökéletes ebéd: egyszerű polenta szaftos húsgolyóval

nlc | 2017. Szeptember 13.
Ha még nem tettük, mindenképpen készítsünk polentát, hiszen szuper egyszerű, gyors és nagyon laktató köret. Ezzel a húsgolyóval párosítva pedig tényleg tökéletes.

A polenta gazdaságos, gyors, szuperül variálható, és tényleg lehetetlen elrontani. Ha először készítjük, mindenképpen ezzel a recepttel próbáljuk ki, de akkor is érdemes megcsinálni ezeket a csodás, szaftos húsgolyókat, ha rendszeresen főzünk polentát!

Hozzávalók:

(A húsgolyókhoz):

(A polentához):

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és süssük üvegesre rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Tegyük félre, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a parmezánnal, petrezselyemmel, oregánóval, a tojással és a marhahússal, majd adjuk hozzá a panko morzsát is. Ízesítsük sóval és borssal.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos keverékből formázzunk kis golyókat, és rendezzük el rajta. 20-25 perc alatt süssük készre. A húsgolyókat tegyük át egy magasabb falú tálba, öntsük le a paradicsommártással, és tegyük vissza a sütőbe néhány percre.
  3. Készítsük el a polentát: egy közepes edénybe tegyük fel az 1 pohár tejet 3 pohár vízzel főni. Keverjük bele a kukoricadarát folyamatosan adagolva. Főzzük a polentát, amíg teljesen megszívja magát, majd keverjük bele a vajat is. Ízesítsük sóval és borssal.
  4. Az ételt friss parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

PureWow

Exit mobile version