Gasztro

Videoszakácskönyv: tejszínes polenta pirított gombával

Köretként is ismerjük, de így, pirított gombával a polenta akár gyors vacsora is lehet. Csak pár mozdulat, és kész is a különleges estebéd!

A polenta hagyományosan kukoricalisztből készül, de kukoricadarából is megfőzhető. Magas rosttartalmú, gluténmentes gabona, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják, de ezt a finomságot nemcsak nekik ajánljuk!

Tejszínes polenta pirított gombával

Hozzávalók:

  • 1 tk. só
  • 2 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 2,5 dl víz
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg kukoricadara
Kategóriafőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Forrald fel a vizet, sózd meg körülbelül 1-2 teáskanál sóval, és közben vágd fel a gombát.

Add hozzá a polentadarát, és folyamatosan kevergetve, alacsony hőmérsékleten főzd 10 percig, majd add hozzá a tejszínt, illetve a vajat, és tartsd melegen.

Serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a megmosott és leszárított gombát, sózd, borsozd, majd szórd meg petrezselyemmel.

Tálalásnál a polentára tedd rá a pirított gombát.

A polentát az olaszok mindig egy irányba kevergetve készítik, de te nyugodtan kavargasd kedvednek és kreativitásodnak megfelelően.

Egy biztos, a polenta semleges íze miatt nem kell határt szabnod a képzeletednek, rengeteg módon készítheted, tálalhatod, légy bátor és kísérletező!

A Salt and Pepper egy mobiltelefonon elérhető videoszakácskönyv, ahol a főzés minden pillanata felgyorsítva látható. Az alkalmazás a videókon kívül tartalmazza a receptet, a kalóriát, az alapanyagokat pedig egyből bevásárlólistához lehet adni. Az alkalmazás letölthető a következő linkekről: PlayWindowsiTunes.
 

Még több polentás recept az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top