Íme a világ legfinomabb zabkeksze

nlc | 2017. Szeptember 21.
Ideje illatos, meleg, házi sütikkel harcolni a kinti nyálka ellen, a most következő zabkeksz pedig tökéletes nyitánya lehet az őszi kekszszezonnak.

Hiába lehet minden boltban kapni zabkekszet, az nyomába sem érhet a friss, házilag készített verziónak. Ebben a hidegben amúgy is különösen jó a gőzölgő házi keksz, a zabkekszet ráadásul tényleg hihetetlenül gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni. Most egy olyan receptet mutatunk, amellyel garantált lesz a siker!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a zab és a csoki kivételével. A száraz alapanyagokat öntsük a vajas keverékhez, készítsünk egységes masszát belőle. Adjuk hozzá a zabot és végül a csokidarabkákat is.
  4. Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a kekszeket – hagyjuk őket 5 percig hűlni, mielőtt megkóstolnánk.

CompletlyDelicious

Exit mobile version