Hiába lehet minden boltban kapni zabkekszet, az nyomába sem érhet a friss, házilag készített verziónak. Ebben a hidegben amúgy is különösen jó a gőzölgő házi keksz, a zabkekszet ráadásul tényleg hihetetlenül gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni. Most egy olyan receptet mutatunk, amellyel garantált lesz a siker!
Hozzávalók:
- 110 gramm sózatlan vaj szobahőmérsékleten
- 1 csésze barna cukor
- 2 nagyobb tojás
- 150 gramm finomliszt
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 200 gramm apró szemű zab
- 170 gramm étcsoki apró darabkákban
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
- Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a zab és a csoki kivételével. A száraz alapanyagokat öntsük a vajas keverékhez, készítsünk egységes masszát belőle. Adjuk hozzá a zabot és végül a csokidarabkákat is.
- Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a kekszeket – hagyjuk őket 5 percig hűlni, mielőtt megkóstolnánk.