A kelbimbó méltatlanul hanyagolt zöldség a legtöbb konyhában… pedig nemcsak igazi vitaminbomba, de ha jól készítjük el, ízletes, laktató, roppanós finomság is lehet. A most következő recept egy igazi őszi fogás sok zöldséges és melegítő ízzel, amit diétázók, vegák és egészséges életmódra törekvők is bátran fogyaszthatnak!
Hozzávalók:
- 500 gramm kelbimbó félbe vágva
- 3 csészényi kockára vágott sütőtök
- 2/3 csésze quinoa
- 1 közepes gránátalma kimagozva
- 1/2 csésze pekándió
- 1 kisebb narancs leve
- 2 evőkanál balzsamecet
- só és bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Dobáljuk a kelbimbót és a sütőtökkockákat a tepsibe, süssük őket 20-25 percig, majd vegyük ki a kelbimbót, és tegyük vissza a tököt további 20 percre.
- Amíg a zöldségek sülnek, főzzük meg a quinoát a tasakon található előírások szerint.
- Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket, a quinoát, a gránátalmát és a pekándiót.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a narancslevet a balzsamecettel, ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a dresszinget a salátára, és alaposan forgassuk össze.
- Tálalhatjuk köretként vagy önmagában, főételként is.