Nemcsak vegetáriánusoknak szól a következő recept, hanem azoknak is, akik tartanának egy húsmentes napot. Most megmutatjuk, hogyan készül a mennyei vega nuggets.
Hozzávalók 6-8 főre:
3 hámozott, feldarabolt sárgarépa
1/2 fej karfiol
1 fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tojás
½ teáskanál vöröshagyma
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1¾ pohár sima kenyérmorzsa
Egy aprítóban keverd össze a sárgarépát, a karfiolt, a brokkolit, a fokhagymát, a tojást és a hagymát, és szórd meg egy csipetnyi sóval, borssal. Add hozzá a kenyérmorzsa felét, és addig keverd, amíg teljesen sima nem lesz. Ha kész, vegyél ki a masszából egy kanálnyit, és formázz belőle tallért, majd tedd ezt a többivel is.
Forgasd bele a tallérokat a kenyérmorzsába, és kiolajozott serpenyőben süsd ki őket, míg aranybarna nem lesz mindkét oldaluk.
Ugyanezt sütőben is megteheted: 200 fokon 25 percig süsd a tallérokat úgy, hogy 15 perc elteltével megfordítod őket.
Tálald az ízlésednek megfelelő mártással.