Ez lesz az ősz kedvenc levese!

nlc | 2017. Október 29.
Beindul a levesszezon, így mi is sok-sok levesrecepttel készülünk. Ez a póréhagymaleves pirított gombával már most óriási kedvenc.

A sütőtökkrémlevesek mellett minden évben van hely néhány új levesnek is a kedvencek között. Idén már meg is van az első jelentkező! 

Hozzávalók 2 személyre:

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzöm. Frissen őrölt borssal, késhegynyi szerecsendióval, citromlével ízesítem, majd turmixolom.

Közben felhevítek egy serpenyőt, pár csepp olajat teszek rá, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, rászórom a kakukkfüvet, és pár perc alatt pirosra sütöm. A levessel együtt tálalom, amit tökmagolajjal tovább ízesíthetek.

Exit mobile version