Melegítő kurkumás répaleves, a tökéletes őszi fogás

nlc | 2017. November 03.
Egyszerű, mennyei, ráadásul képes belülről átmelengetni a testünket – üdvözöljétek a szezon kedvenc levesét!

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatásáról és a répa elképesztő vitamintartalmáról már rengeteget hallhattunk, szóval épp ideje összehozni őket egy fantasztikus őszi levesben! Az elkészítése pofonegyszerű, a legjobb pedig, hogy tényleg átmelengeti a testünket, szóval készüljük el, mert ha egyszer megfőzzük, garantáltan többször is meg fogjuk még!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsiben oszlassuk el a répakarikákat, öntsünk rájuk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk majd süssük őket 45-50 percig.
  2. Egy nagyobb lábosban hevítsük fel a maradék olívaolajat, és pároljuk meg rajta a fokhagymát és a póréhagymát! Adjuk hozzá a fűszereket, majd mehet bele a megsült répa is! Öntsük fel az alaplével! Fedjük le és 1-1,5 órán keresztül főzzük kis lángon.
  3. A kész levest pürésítsük botmixerrel vagy robotgépben, adjuk hozzá a kókusztejet! Ízlés szerint sózzuk még!

 

WickedSpatula

Exit mobile version