Bár ebben a hidegben már sütni sem rossz, mert legalább bemelegíti a konyhát, ehhez az egyszerű és nagyon finom sütőtökös pohárkrémhez nem lesz szükség a sütőre, csak negyedórányi szabadidőre. Ha valami mennyei édességet akarsz gyorsan összeütni, ne keress tovább, mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
A morzsolt alaphoz
9-10 graham keksz
4 ek. olvasztott vaj
2 ek. cukor
2 ek. barna cukor
A krémhez
225 gramm krémsajt
1 konzerv sütőtökpüré
100 gramm cukor
1 tk. sütőtök pite fűszerkeverék
1 tk. szerecsendió
225 gramm hűtött tejszín
A körítéshez
60 gramm tejszínhab
darált szerecsendió
Tedd a kekszeket egy robotgépbe, és morzsolt szét őket teljesen. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és a barna cukrot, és addig keverd őket, míg össze nem áll az egész. Ha kész, oszd 8 részre, és tedd kis poharakba. Közben egy nagy tálban verjük fel a krémsajtot, a tökpürét, a cukrot, a sütőtökös fűszert és a szerecsendiót. Ha van habzsákod, tett bele a tölteléket és egyenletesen nyomd rá mindegyik kekszalapra. Tedd a hűtőbe 3 órára a krémeket és csak utána, tálalás előtt díszítsd a tejszínhabbal és egy kis szerecsendióval.