Tuti, hogy ezt a sajttortát imádni fogod!

nlc | 2018. Február 10.
Ha szeretitek a sajttortákat, akkor ezt a sütit biztosan értékelni fogjátok. Nem sajnáltunk belőle semmit: dió, narancs, csoki is került bele. Tökéletes hétvégi sütemény lesz!!

Sajttortarajongók, ide nézzetek! És ha megnéztétek, süssétek is meg, mert ez a tél legjobb sajttortája, ezt garantálhatjuk! 

Narancsos-diós sajttorta

 

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához:

Az alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

1. A zabkekszet késes betétű robotgépben összedaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. A tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy oldala is legyen. A formát hűtőbe tesszük, hogy minél előbb megszilárduljon a kekszalap. (A legjobb, ha egy kivehető aljú piteformát használunk.)
2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Belekeverjük a darált diót, a kandírozott narancsot, a narancshéjat és narancslevet is.
3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk. 
4. A tejszínes mascarponét belesimítjuk a kekszalapba, és az egészet visszatesszük a hűtőbe.
5. 5 dkg tejcsokoládét megolvasztunk, majd beleszórjuk a mézeskalácsfűszert. Ezzel a csokival meglocsoljuk a tortánkat, majd egy kenőkéssel vagy kiskanállal összemárványozzuk a krémet a csokival.
6. A torta tetejét megszórjuk kandírozott naranccsal, és már tálalhatjuk is!

A receptet Kapusi Gerti, a Sütit akarok bloggere készítette. 

Exit mobile version