Gasztro

Ilyen még nem volt: sajttorta. De ezúttal fehér csokival és citrommal

Az alap sajttortának már millióféle változata ismert. Ezúttal egy frissítő citrusos, mégis édes verzió következik citrommal és fehér csokival. A tökéletes nyári desszert.

Sokak számára a sajttorta kedvenc része az olvasztott vajból és összetört kekszből összegyűrt alap. Ez ugyanis ízben és főleg állagban nagyon sokat hozzátesz a krémes sajttortához. De kreatívkodhatunk a torta dekorálásával is: eper, áfonya, lime szeletek, szinte bármilyen gyümölcs jól mutat a fehér felületen. A kekszes alap mellett, persze a krémsajt a legfontosabb és elmaradhatatlan összetevője, a többi mind változtatható: citroml, joghurt, mogyoróvaj, de még mogyorókrém is kerülhet bele.

Citromos-fehér csokis sajttorta

Hozzávalók:

  • 120 g zabkeksz
  • 60 g olvasztott vaj
  • 60 g fehér csokoládé
  • 30 g tejszín
  • 250 g natúr krémsajt
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek. friss citromlé

Elkészítés:

  1. A kekszet összetörjük, és bekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 16 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk kézzel, vagy a kanál hátuljával. Fél órára tegyük hűtőszekrénybe.
  2. A tejszínt és a feldarabolt fehér csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Adjuk hozzá a krémsajtot, a cukrot és a citromlevet, keverjük el alaposan, legvégül pedig jöhet a tojás.
  4. A sajtkrémes masszát öntsük a kihűlt kekszes alapra, majd 220 fokon süssük 20 percig és ezt követően 110 fokon egy órát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top