Pofonegyszerű minestrone leves 30 perc alatt

nlc | 2018. Február 28.
Nincs is jobb fegyver a mínuszok ellen, mint egy forró, vitaminbomba leves. A minestrone egyik előnye, hogy nagyon laktató, a másik, hogy baromi gyorsan elkészül!

Elvileg már csak néhány napot kell kibírni ebben a könnyfagyasztó hidegben, de addig is muszáj a létező összes módszerrel küzdeni a testhő megtartásáért. Ilyenkor jönnek csak igazán jól a melengető levesek, amik táplálóak is, finomak is, szóval csakis jól járhatunk velük. A felturbózott olasz paradicsomleves, a minestrone igazi klasszikus kedvenc, az alábbi verzió pedig becsszóra fél óra alatt elkészül!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy nagy, hőálló edényben hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a cukkinit, a répát és a zellert, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
  2. Öntsük fel az alaplével, keverjük bele a a paradicsomokat is, szórjuk bele a kétféle babot és a tésztát, dobjuk bele fűszereket is.
  3. Forraljuk fel a levest, és hagyjuk bugyogni úgy 15 percig, míg a tészta megfő.
  4. Keverjük a levesbe a spenótleveleket, facsarjuk bele a citromlevet, és szórjuk meg a friss petrezselyemmel.
  5. A levest sózzuk ízlés szerint, friss parmezánnal bőven megszórva tálaljuk.

 

AverieCooks

Exit mobile version