Bögrés francia palacsinta, a tökéletes hétvégi édesség

nlc | 2018. Március 03.
Egy forró leves és ez a bögrés palacsinta – tökéletes hétvégi ebéd lesz! Éljenek a bögrés sütik és édességek!!

A bögrés sütik sorát ma egy szuper  finom bögrés francia palacsintával folytatjuk. Porcukorral, lekvárral, Nutellával is fenséges!!

Bögrés palacsinta (Fotó: Rupáner-konyha)[/caption]Hozzávalók a francia palacsintához:

 

1 bögre = 2,5 dl

1. A vajat langyosra olvasztjuk. 

2. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. 

3. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. 

4. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. 

5. Ha a széle megszilárdul (nem ragad), már fordíthatjuk is.

6. Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé! 

Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs- és citromhéjat.

Rupáner-Gallé Margó a Rupáner-konyha gasztroblog szerzője. Elsősorban könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető házias finomságokat és bögrés süteményeket készít, puha bögrésmézeskalács-receptjét szinte nincs, aki ne próbálta volna ki.

 

Exit mobile version