Retrósüti-rajongóknak kötelező: így készül a Fanta szelet

nlc | 2018. Március 11.
Ez az a retró süti, amit nem lehet összetéveszteni semmi mással. Szinte rikítóan sárga teteje annyira jellegzetes, hogy már ránézésre érezzük is a szánkban az ízét.

Kakaós alaptészta, rajta egy réteg túrókrém, tetején pedig a korona, a citromsárga Fantával ízesített pudingos réteg – a retró sütik olimpiáján biztos, hogy különdíjat nyerne design kategóriában. 

Retró Fanta szelet (Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

Kakaós tészta: 

Túrós krém:

Fantás réteg:

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk. Csomómentesre keverjük, és egy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Exit mobile version