Kakaós alaptészta, rajta egy réteg túrókrém, tetején pedig a korona, a citromsárga Fantával ízesített pudingos réteg – a retró sütik olimpiáján biztos, hogy különdíjat nyerne design kategóriában.
Hozzávalók:
Kakaós tészta:
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 3 db tojás
- 1 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
Túrós krém:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Fantás réteg:
- 4 dl Fanta vagy Mirinda üdítőital
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 3 ek. porcukor
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk. Csomómentesre keverjük, és egy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.