nlc.hu
Gasztro
11 ötlet a rántotta és omlett ízesítéséhez

11 őrületes rántotta a sonkás-kolbászoson túl

Rántotta, omlett vagy tükörtojás – megunhatatlan, tartalmas, tápláló reggelik és vacsorák, ráadásul annyiféleképpen készíthetjük őket. Most arra adunk ötletet, hogyan rugaszkodj el a megszokott ízesítésektől!

„Egy rántottát sem tud megsütni” – szokás mondani a konyhát kerülőkre. Pedig a főzni nem tudók nagy része egy rántottát azért csak össze tud ütni. Mindenkinek megvan a maga kedvence: ehetjük natúran, sonkával, sajttal, kolbászkarikákkal és hagymával, vagy ezek kombinációival.

Az igazi rántottafenoménok gazdagon bélelik, és több benne a plusz hozzávaló, mint a tojás. Ha nem gondoljuk túl az ízesítést, sokat játszhatunk az állagával. Valaki jól átsütve szereti, ekkor már kissé gumissá válik a textúrája. Sokan szeretik még egy kis nyákos réteggel a tetején, és alapszabály, hogy a tűzről levéve még egy kicsit tovább sül, ezért érdemes már azelőtt elzárni alatta a gázt, amikor jónak gondoljuk az állagát.

Rántotta friss spenóttal

Ha nem hagyjuk lepényszerűen egyben a tojást, akkor rántotta készül. / Fotó: GMVozd, Getty Images

A rántotta attól rántotta, hogy a fakanállal megtörjük az egyben sülő, felvert tojást. Ha pedig nem törjük meg, omlett lehet a reggeli. Ekkor lepényszerűbben egyben marad a tojás, és ezt is süthetjük szárazabbra vagy hagyhatjuk kevésbé átsülten.

Akár rántotta, akár omlett készül a serpenyőnkben, szokatlan hozzávalókkal is kibélelhetjük. Rántotta és omlett variációk következnek, ha elszakadnál a megszokott ízesítésektől!

Kattints a galériánkra a rántotta és omlett ötletekért!

Rántotta friss szarvasgomba-szeletekkel
Megnézem
Összes kép (11)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top