Kiadós ebéd húsmentesen: padlizsános shakshuka

nlc | 2018. Március 17.
Íme, az egyik legnépszerűbb közel-keleti kaja, a shakshuka libanoni, padlizsános változata.

Egy vegetáriánus is lehet hedonista – főleg ha ilyen fogásokkal kényezteti magát és családját, mint ez a libanoni shakshuka. A közel-keleti lecsóként is definiált egytálba ezúttal egy kis padlizsán is került, attól még finomabb és laktatóbb lett a végeredmény. Íme, a recept:

Padlizsános shakshuka

Hozzávalók (6 adaghoz):

Elkészítés:

  1. 200-220 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Az olívaolajat hevítsük fel a serpenyőben. Fűszerezzük be a padlizsán szeleteket és 3-4 perc alatt pirítsuk át mindkét oldalukat. Tegyük félre.
  3. Két evőkanál olívaolajat hevítsünk fel ismét, és pirítsuk át rajta a hagymát, majd kis lángon hagyjuk puhulni. Keverjük hozzá a fokhagymát is.
  4. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük 8 további percig. Öntsük hozzá a paradicsomlevet, fűszerezzük be, majd 5 percig főzzük.
  5. A padlizsánszeletek felét pakoljuk egy tepsibe, majd kanalazzuk rá a paradicsomszósz felét. A maradékból készítsünk rá egy második réteget.
  6. Az étel tetejére üssük rá külön-külön a tojásokat, majd morzsoljuk az egészre a fetát. 5 perc alatt süssük készre a forró sütőben, majd tálaljuk petrezselyemmel megszórva, meleg pita kenyérrel.

independent

Exit mobile version