Még pont van időd összedobni egyet: sütés nélküli sütik a májusi nyárra

nlc | 2018. Május 06.
A komoly téli sütik után, de még a könnyed nyári fagylaltok előtt hoztunk néhány isteni finom sütés nélküli édességet, amit érdemes kipróbálni.

Még a legprofibb sütibajnokoknak is van a tarsolyában néhány jól bevált sütés nélküli süti recept. Pont ilyenkor jönnek jól ezek a receptek, amikor már van annyira meleg, hogy nincs kedvünk fűteni a lakást a sütő járatásával, de mégiscsak jó lenne egy kis édesség a vasárnapi ebéd végére. Ismerős helyzet, ugye? A legjobb ezekben a receptekben mégis az, hogy azok is nyugodtan kipróbálhatják őket, akik egyébként nem szívesen sütögetnek, mert mindig kiszárad a sütijük, vagy egyszerűen csak nincs rutinjuk. Ezekhez az édességekhez szinte csak kevergetni kell tudni!

Túrótorta csokival

Sütés nélküli túrótorta (Fotó: NLcafé)

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

A túrós réteghez:

 A csokis tetőhöz:

A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét.
A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez. A masszát a tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.
A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki, és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.
Ha kicsit hűlt a csokikrém, és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet, és még visszatesszük egy kicsit a hűtőbe dermedni. Tálaláskor aprított csokival szórjuk meg.

Feketeerdő sajttorta

Meggyes-csokis sajttorta (Fotó: NLCafé)

Hozzávalók:

A tortaformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy a peremén át tudjuk hajtani a fóliát. A darált kekszet keverjük össze a kakaóporral, a porcukorral és az olvasztott vajjal, és egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába. Tegyük be a hűtőbe. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot, és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A meggyet forraljuk össze a cukorral, a vízzel, majd adjuk hozzá a zselatinport. Forraljunk egyet rajta, és tegyük félre hűlni. A kekszalapot kenjük meg meggylekvárral, a forralt meggyszirupból pedig vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük őket a lekvárra. A többit hagyjuk meg a tetejére. Egyenletesen kenjük az alapra a krémsajtot, és amikor a zselatinos meggy dermedni kezd, öntsük a tetejére. Tegyük a hűtőbe dermedni.

Málnás túrókrémtorta

Málnás túrókrémtorta (Fotó: NLCafé)

Hozzávalók:

Egy hosszúkás püspökkenyérforma alját vonjuk be folpackkal. Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet! Töltsük a krémet a kibélelt formába, szórjuk rá a málnaszemeket, majd fektessük rá, szorosan egymás mellé, a tejben megforgatott babapiskótákat. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor fordítsuk a feje tetejére, hogy a babapiskóta legyen alul.

Majomkenyér

Majomkenyér (Fotó: NLCafé)

Hozzávalók egy 22 cm hosszúságú formához:

A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak. Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és a kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú, kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyérformát), és ha kihűlt a massza,belekanalazzuk. Jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpackszéleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára. A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.

Citromos joghurttorta

Sütés nélküli joghurttorta (Fotó: NLCafé)

Hozzávalók 6 szelethez:

A kókuszreszeléket keverjük el az őrölt mandulával, adjuk hozzá az olvasztott vajat. Gyúrjuk össze a morzsás keveréket, majd lapogassuk a 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőszekrénybe. A joghurtot keverjük el az édesítőszerrel és a citrom héjával. A lapzselatinokat áztassuk 2-3 percet hideg vízben, facsarjuk ki, majd 4-5 evőkanál vízzel melegítsük olvadásig. Keverjük el fokozatosan, de gyorsan a joghurttal. Öntsük a joghurtot a kókuszos alapra, tegyük 3 órára, szilárdulásig a hűtőszekrénybe.

Emeletes kókusztekercs

Emeletes kókusztekercs (Fotó: Csak a Puffin)

Hozzávalók 18×24-es tepsihez:

A tésztához:

A krémhez:

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

Limonádésüti

Limonádésüti (Fotó: NLCafé)

Hozzávalók 21×21-es tepsihez:

Babapiskótával béleljük ki egy kerek vagy szögletes tortaforma alját. Locsoljuk meg 2-3 kanál habtejszínnel, a maradékot pedig a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a citromos joghurtokat, a fél citrom levét és néhány kanál porcukrot. Kenjük a masszát a babapiskótákra, és tegyük a hűtőbe néhány órára!

Málnatorta

Málnatorta (Fotó: Maimoni)

Hozzávalók a kekszréteghez:

A ganache-hoz:

A krémhez:

A recept a Maimoni blogon folytatódik.

Sajttorta

Epres sajttorta

Az alaphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat, majd béleld ki vele egy kivajazott, 23 centi átmérőjú tortaforma alját és oldalát (2-3 centi magasan). 10 percre tedd be a hűtőbe.
Közepes fokozaton verd fel a krémsajtot, majd öntsd hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. Nagyjából 2 percen át keverd tovább, amíg teljesen sima nem lesz.
Öntsd a krémet a tortára, és egyengesd el egy spatulával a tetejét. Minimum 4 órára vagy egy egész éjszakára tedd hűtőbe. Tálald friss eperrel.

Epres-túróhabos kocka

Epres-túróhabos süti (Fotó: Rupáner-konyha)

Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet felet is készíteni, kisebb jénaiba):

+ fél bögre tej a mártáshoz (ha csak másnap szeretnénk felvágni, akkor erre nincs is szükség)
+ 10 dkg eper a díszítéshez
+ 10 dkg eper és egy ek. porcukor az eperpüréhez

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

Exit mobile version