Süsd meg a tavasz legepresebb pitéjét!

nlc | 2018. Május 13.
Ezzel a pitével kimaxolhatod az eperszezont.

Van, aki még ételfestékkel színezi a süteményeket 2018-ban? Ma már sokkal menőbb (és egészségesebb) a gyümölcsök vagy zöldségek természetes adottságait kihasználni, ha színes ételeket szeretnénk a tányéron látni.

Íme, egy epres pite, melynek a tésztája is csodás rózsaszínben pompázik, hála magának az epernek.

Duplán epres pite

Hozzávalók (10 adaghoz):

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A tészta elkészítéséhez tedd a szárított epret, a lisztet, a sót és a cukrot aprítógépbe. Alaposan keverd össze a géppel, majd keverd hozzá a kis kockákra vágott vajat is. Nem baj, ha csomós marad.
  2. A tésztát öntsd át egy tálba, és a tál közepén hagyj egy kis lyukat. Önts hozzá 1/4 csésze hideg vizet, és kézzel gyúrd össze a tésztát. 
  3. Vágd félbe a tésztát, és nyújtsd 2,5 centis vastag koronggá. Csomagold szorosan folpackba, majd tedd be a hűtőbe min. 30 percre.
  4. A félbevágott epreket dobd egy tálba a citromlével, a vaníliával és a sóval. Egy másik tálban keverd össze a cukrot és a kukoricakeményítőt, majd keverd az eperhez. 
  5. A tojásfehérjét egy evőkanál vízzel keverd össze, majd tedd félre.
  6. A tészta egyik felét nyújtsd vékonyra, és rendezd el egy piteforma aljában. Öntsd rá az epres tölteléket, majd az egészet tedd vissza a hűtőbe.
  7. A tészta másik feléből készítsd 3 centis csíkokat, melyeket rendezz el a pite tetején. Hagyd az egész pitét 20percet pihenni a hűtőben, mialatt a sütőt előmelegíted 220 fokra.
  8. Kend meg a pite tetejét tojásfehérjével, majd szórd meg porcukorral. 40-45 percig süsd. Tálalás előtt hagyd egészen kihűlni.

purewow

Exit mobile version