Villámgyors tejes meggyes pite

nlc | 2018. Június 21.
Meggyszezon. Előbb jött, mint számítottunk rá, de ennél nagyobb bajunk sose legyen! Elő a jól bevált vagy akár a különlegesebb meggyespite-receptekkel! Mi is mutatunk egy nem is bonyolult tejes piteváltozatot.

Meggyből őrületesen jó sütiket lehet sütni, hiszen a viszonylag édes alaptésztához nagyon jól passzol a meggy savanykás ízvilága. És különben is ha érik a meggy, akkor olyan mennyiségben jön, hogy nincs ember, aki frissen győzné megenni. Szóval meggyes pitére fel!

Meggyes pite és társai

A meggyes pite persze nem az egyetlen jó dolog, ami ebből az istenien finom és sokoldalú nyári gyümölcsből készülhet: minden régi receptes könyv és persze immár a világháló is tele van meggyes sütikkel. Vannak köztük komoly műalkotások, egész évre kitartó befőttek és villámgyors, mégis finom meggyes sütemények is.

Tejes meggyes pite

Tejes meggyes pite

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A formát kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojásokat kihabosítjuk a cukor és a vaníliás cukor keverékével, majd hozzáadjuk a tejet is.
  3. A nedves részhez jöhet a száraz rész: liszt, sütőpor és a csipet só keveréke. Az így elkészült masszához adjuk a kimagozott meggyet, és mehet a formába.
  4. Az előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Exit mobile version