A jégkrémszendvics a legédesebb nyári finomság, amivel nem lehet hibázni. Ezzel a recepttel legalábbis biztosan nem! Most egy epertortás változat következik, de az alapreceptet kedved szerint variálhatod bármilyen ízvilággal. Íme:
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 475 g tetszőleges ízű fagyi (a képen eper)
- 6 omlós keksz
- 40 g graham keksz morzsásra törve
- 100 g fagyasztott eper morzsásra törve
- 260 g fehér csoki
- másfél ek. kókuszolaj
Elkészítés:
- A legegyszerűbb, ha olyan jégkrémet vásárolsz, amit kis, kör alakú dobozban adnak (pl. Ben and Jerry’s). Ha így teszel, vágd fel három darabra a dobozt.
- A jégrémesdoboz darabokat tedd 1-1 kekszre, a tetejükre tégy egy másik kekszet. Ezután szedd le óvatosan a csomagolást, és tedd be a sütiket 30 percre a fagyasztóba.
- Itt akár meg is állhatsz, de ha szeretnéd tovább finomítani a jégkrémszendvicset, olvaszd fel a csokit a kókuszolajjal. A morzsás kekszet és epret pedig keverd össze.
- A szendvicsek felét mártsd meg a csokiban, majd a morzsás eperben, és tedd vissza a fagyasztóba újabb 30 percre. Ezután már készen is vagy!