20 perces marhahúsos-brokkolis ramen, a tökéletes hétköznapi vacsora

nlc | 2018. Augusztus 27.
A könnyű nyári salátákat lassan felváltják a kiadósabb, meleg egytálételek. Pont egy ilyen következik.

Az instant ramen tészta életmentő lehet, ám ahelyett, hogy az előre elkészített, ízesített változatot választanánk, próbáljuk ki a natúr tésztát, melyhez mi magunk dobjuk össze a szószt és a feltéteket. Így sem vesz majd több időt igénybe, mint 20 perc, és máris egy kiadós, lélekmelengető vacsoránk lehet. Íme, egy marhahúsos-brokkolis változat:

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés:

  1. Öntsd le forró vízzel a ramen tésztát, és hagyd 6 percig állni. Csepegtesd le, öbítsd át hideg vízzel, majd ismét csepegtesd le.
  2. Egy kisebb tálkában keverd össze a felaprított fokhagymát, a kukoricakeményítőt, a szezámolajat, a lime levét és a szójaszószt.
  3. A brokkolit párold puhára.
  4. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kezd el sütni rajta a steaket. Locsolj rá két evőkanálnyit a szószból, és 2-2 percig süsd mindkét oldalát. Tedd félre.
  5. A serpenyőben hevíts még egy kis olajat. Puhítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a brokkolit. Ezután add hozzá a tésztát, az összes maradék szószt. Addig főzd, amíg a tészta magába nem szívja a szószt. 
  6. Végül keverd hozzá a steaket. Kínáld korianderrel, szezámmaggal.

tasty

Exit mobile version