Az instant ramen tészta életmentő lehet, ám ahelyett, hogy az előre elkészített, ízesített változatot választanánk, próbáljuk ki a natúr tésztát, melyhez mi magunk dobjuk össze a szószt és a feltéteket. Így sem vesz majd több időt igénybe, mint 20 perc, és máris egy kiadós, lélekmelengető vacsoránk lehet. Íme, egy marhahúsos-brokkolis változat:
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 3 csomag instant ramen tészta
- 1,9 l forró víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. kukoricakeményítő
- 2 ek. szezámolaj
- 1 lime leve
- 60 ml szójaszósz
- 300 g brokkolivirág
- 1 ek. olívaolaj
- 340 g vékonyra szelt marhasteak
- egy fél hagyma
Elkészítés:
- Öntsd le forró vízzel a ramen tésztát, és hagyd 6 percig állni. Csepegtesd le, öbítsd át hideg vízzel, majd ismét csepegtesd le.
- Egy kisebb tálkában keverd össze a felaprított fokhagymát, a kukoricakeményítőt, a szezámolajat, a lime levét és a szójaszószt.
- A brokkolit párold puhára.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kezd el sütni rajta a steaket. Locsolj rá két evőkanálnyit a szószból, és 2-2 percig süsd mindkét oldalát. Tedd félre.
- A serpenyőben hevíts még egy kis olajat. Puhítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a brokkolit. Ezután add hozzá a tésztát, az összes maradék szószt. Addig főzd, amíg a tészta magába nem szívja a szószt.
- Végül keverd hozzá a steaket. Kínáld korianderrel, szezámmaggal.