nlc.hu
Sztárok
Medveczky Ilona ikonikus ruhájának sorsa

Eltűnt Medveczky Ilona több milliót érő ruhája, jutalmat ajánlott fel a megtalálónak

A 83 éves művésznő végtelenül szomorú a történtek miatt.

Rejtélyes körülmények között kelt lába Medveczky Ilona egyik ikonikus ruhájának, amelyet több ezer Swarovski kristály díszített – írja a Story magazin. A történetet még furcsábbá teszi, hogy a legendás táncművész ma is emlékszik, mikor viselte utoljára a nevezetes darabot.

Medveczky Ilona

Medveczky Ilona szeretné visszakapni az eltűnt ruhakölteményét – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2019.08.01.-i adás)

A csillogó csodát a 2017-es Story-gálán viselte, és aznap este látta utoljára. A művésznő még mindig reménykedik abban, hogy valamilyen úton-módon egyszer visszakerül hozzá a csillogó estélyi.

Medveczky Ilona

Medveczky Ilona az ikonikus gyémántruhában – Fotó: Fotócentrál

A kristályokból készült, 35 kilós ruha története is különleges: “Huszonöt évig volt az élettársam dr. Nagy Richárd, a Magyar Televízió egykori elnöke, aki egészen Jablonecig (az üveggyáráról híres cseh város – a szerk.) utazott, és onnan hozott kétezer méter gurtniba tekert kristályt. A saját terveim alapján a televízió varrodájában készítették ezt a különleges ruhát. (…) Nekem egy valódi ereklye volt, Nagy Richárd extra ajándéka, és nem mellesleg felbecsülhetetlen az értéke.”

Az ominózus estén a gálára két kísérővel érkezett, és hazafelé a szálloda parkolójában átöltözött. “Levettem a ruhát, és beraktam egy barna műbőr táskába, amit a kísérőim autójának csomagtartójába helyeztem. Akkor láttam utoljára” – mesélte Medveczky Ilona, aki amikor hazaért a gála után, azonnal besietett a kapun. Úgy vélte, a ruha ráér később is, az azonban eltűnt. Kísérői sem tudnak a további sorsáról. „Annyira egyedi, hogy eladni szerintem csak darabokban lehetne” – vélekedik a művésznő, aki jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a ruha nyomára bukkanni.

Bővebben a legfrissebb Story magazinban!

Story magazin

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top