Köszöntsd az őszt ezzel a mennyei almás pités muffinnal!

nlc | 2018. Augusztus 28.
Külön-külön is finom az almás pite és a muffin, de együtt különleges ízélményre számíthat, aki ebbe a sütibe beleharap.

Forrás: Pinterest

Hozzávalók (12 adaghoz)

Muffintészta

310 g liszt

1 meghámozott piros alma, apró kockákra vágva

330 g barna cukor

2 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál vaníliakivonat

130 g almaszósz

120 g natúr joghurt

240 ml almalé

Felső rész

60 g liszt

110 g barna cukor

110 g sózatlan vaj

20 g zabpehely

1 teáskanál fahéj

Máz

120 g porcukor

2 teáskanál citromhéj

2 evőkanál citromlé

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és kend ki a muffinformát egy kis vajjal. Egy nagy tálban keverd össze habverővel a lisztet, az almát, a barna cukrot, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát, a vaníliát, a tojást, az almaszószt, a joghurtot és az almalevet.

A feltéthez egy közepes méretű tálban keverd össze villával a lisztet, a barna cukrot, a vajat, a zabpelyhet és a fahéjat, amíg morzsás állagú nem lesz. Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd tegyél a tetejükre 1-1 evőkanál feltétet. Süsd őket 30 percig.

A máz elkészítéséhez egy közepes méretű tálban keverd össze a porcukrot, a citromhéjat és a citromlevet, amíg teljesen sima nem lesz. Ha kihűltek a muffinok, öntsd rájuk a szószt. 

Tasty

Exit mobile version