Így készítheted el a tökéletes pestót otthon

nlc | 2018. Augusztus 28.
Mutatjuk az utat életed legfinomabb házi pestójához.

Pesto szószt ma már számtalan módon készíthetünk, variálhatjuk a fűszernövényeket és a magokat, tehetünk bele sajtot, vagy akár ki is hagyhatjuk. Mi most a klasszikus, bazsalikomos változatot mutatjuk be, abból is a legfinomabbat!

Házi pesto

Hozzávalók (1 csészéhez):

Elkészítés:

  1. Aprítógépben aprítsd fel a bazsalikom felét a fenyőmaggal, a parmezánnal, a fokhagymával és a sóval.
  2. Add hozzá a többi bazsalikomot, majd az olívaolajat is.
  3. Ízlés szerint adj hozzá még több olajat, sót vagy esetleg borsot. A legjobb, ha azonnal felhasználod (tésztára, pizzára, szendvicsre), de pár napig a hűtőben is tárolhatod.

thekitchn

Exit mobile version