Gasztro

Tésztára, pizzára, szendvicsre: diós-rukkolás pesto

Te is a házi pesto híve vagy? Akkor próbáld ki ezt az izgalmas receptet!

A klasszikus, bazsalikomból és fenyőmagból készült pesto mellett érdemes kísérletezni más magok és zöldek kombinációjával is. Egy igazi nyerő páros például a dió és a rukkola, melyekből szintén isteni pestót készíthetünk. Aztán ne csodálkozzunk, ha ezt akarjuk majd kenni mindenre!

Hozzávalók:

  • 6 csészényi rukkola
  • 1 csésze dió
  • fél csésze friss menta
  • 1 ek. citromhéj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 2/3 csésze olívaolaj

Elkészítés:

  1. Az olajon kívül minden hozzávalót helyezz a turmix- vagy aprítógépbe, és 20-30 másodpercen át keverd össze őket.
  2. Az olajat lassan adagold hozzá, úgy hogy közben folyamatosan járatod a gépet. Ha mind belekerült, még egyet keverj a pestón, 15-30 másodpercig. 
  3. Kínáld tésztával, pizzán vagy szendvicsre kenve. A maradékot 1 héten át tárolhatod a hűtőben.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top