Gasztro

Így készíts tökéletes, házi bazsalikomos pestót!

Ha nyár, akkor bazsalikom, ha bazsalikom, akkor pesto!

 Ha nyaranta nálad is végre burjánzik az ablakban vagy az erkélyen a bazsalikom, akkor nincs más hátra, végre készülhet a házi pesto! Készítsd el egyszer, aztán tárold a hűtőben, hogy csak elő kelljen kapni, mikor tésztával, salátával vagy pirítóssal élveznéd. Íme, egy tökéletes recept, amiben nem fogsz csalódni:

Házi pesto

Így készíts tökéletes, házi bazsalikomos pestót!

Hozzávalók:

  • 2 csésze friss bazsalikom
  • 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csésze reszelt parmezán
  • 1/4 tk. só
  • 1/2 csésze olívaolaj

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót turmixolj össze.
  2. Ha szükséges, adj hozzá 1-1 evőkanálnyi olívaolajat, vagy még egy kis sót. Tárold hűtőben, vagy főzz hozzá tésztát! 
Így készíts tökéletes, házi bazsalikomos pestót!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top